UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL ÚJ TECHNOLÓGIAFEJLESZTÉS VALÓSUL MEG DABASON

A MANU-Stone Burkolóanyaggyártó KFT. sikeresen pályázott a „VEKOP-1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pest megyében” című pályázaton. A „Hatékonyság és versenyképesség növelő technológia-fejlesztés, kapacitásbővítés a a Manu-Stone Kft. telephelyén” című projekt kapcsán elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 5,492 millió forint, melynek segítségével új építőipari burkolatgyártó eszközöket állítanak üzembe.
A 9,985 millió forintos összköltségvetésű beruházásból nemcsak új építőipari eszközöket állítanak üzembe, hanem két új munkahelyet is teremtenek. A beruházással összesen három munkahelyet tudnak megtartani és további két újat létrehozni.

A MANU-Stone Burkolóanyaggyártó Kft. 2012-ben alakult, 100 % magyar magántulajdonban lévő építőipari burkolóanyagokat gyártó mikrovállalkozás, mely 5 éve foglalkozik burkolatgyártással. Aktívan részt vettek abban, hogy mára Magyarországon a gyártott burkolatokat ismerik és keresik a felhasználók, kivitelezők és a tervezők. Az USA-ból átvett és szakértőkkel kifejlesztett burkolatok új minőségi és esztétikai mércét állítanak. A kőburkolatok elsődleges ismérve, a kőpaneleken belül is az egyes kődarabok eltérő színnel vagy árnyalattal rendelkeznek. A termékek részletes rajzolata is egyedi a piacon. A Manu - Stone Kft. saját K+F kutatás/fejlesztés részleggel rendelkezik így naprakész a gyártott-burkolatok fejlődésében, és ezáltal alakíthatják a kínálatot is.

A vállalkozás mottója: „A természet legyártva”. Teljes körűen kiszolgálják partnereiket a tervezéstől, a készáru kiszállításáig. Legfontosabb megrendelőik elégedettsége, amit a megfelelő minőséggel és a határidők garantálásával tudnak legjobban elérni.

A pályázat segítségével új termékek előállításhoz szükséges építőipari burkolatgyártási csúcstechnológiát képviselő öntőformák beszerzése valósul meg. A beszerzendő berendezések olyan öntőformák, melyek az EU-ban elérhető legfejlettebb technikát képviselik.